In de omgeving

Wandelen

Direct vanaf Nonsense zijn er wandelroutes zoals naar de Cartierheide, een aantrekkelijk gebied met vennen, vele soorten planten en dieren. Staatsbosbeheer houdt de heide in stand door te plaggen en te laten begrazen door koeien. Dit alles is zeker een wandeling waard.

Er ligt in de omgeving ook een wandelroutenetwerk, waarmee u zelf gemakkelijk een wandeling kunt uitstippelen (Nonsense ligt aan knooppunt 67). Wij hebben eveneens een aantal routes voor u uitgezet met afstanden van 3 tot 15 kilometer. Deze routekaartjes kunt u in bruikleen krijgen bij Nonsense Pub, Gift & Craftshop. Tegen een geringe vergoeding is het mogelijk om themawandelingen te doen, die wij speciaal voor u hebben uitgezet.

Verschillende grote wandelroutes met landelijke erkenning, zoals het Vennekespad en het Grenslandpad, doorkruisen onze Kempen, een afwisseling van bosgebieden, heidevelden en agrarische enclaves.

Fietsen

Op een steenworp afstand bevinden zich verschillende aanknopingspunten voor het “Fietsnetwerk”. Het netwerk is grensoverschrijdend en biedt vele mogelijkheden om de omgeving te verkennen, te genieten van het vele natuurschoon en de talloze terrasjes. Ook een bezoek bij onze Belgische buren kan bijna niet ontbreken, zoals een bezoekje aan de abdij van Postel, of via de Maaij en de Liskes, en de Malpie-route naar de Achelse Kluis. De Maaij – De Liskes en de Malpie zijn karakteristieke natuurgebieden met hun eigen flora en fauna. Uw route start natuurlijk bij Nonsense. Na afloop rust u lekker uit op ons terras met een hapje en een drankje. In tussen tijd kunt u uw fiets gratis opladen.

Op de website www.routesinbrabant.nl kun je je route digitaal plannen. Op de website van Visit Brabant vindt je meer informatie over routes www.visitbrabant.nl/nl/routes

Mountainbiken

Ook de sportieve (off road) fietser kan zich hier uitleven over, gemarkeerde routes van samen 145 km in Boswachterij De Kempen.  Na het fietsen is er gelegenheid om uw fiets af te spuiten op onze spoelplaats. U kunt, tegen een kleine vergoeding, gebruik van onze douches op de camping aan de overzijde van de weg.

Een route van circa 40 kilometer grenst aan onze locatie. Deze blauw gemarkeerde route, de z.g. Witrijt route, vindt u met een uitgebreide omschrijving ook op de website; http://www.mtbroutes.nl/route/1007/Eersel

De rode route, de z.g. Boscheind route met een lengte van circa 37 kilometer start op een steenworp afstand van Nonsense. U vindt deze route met een uitgebreide omschrijving ook op de website; http://www.mtbroutes.nl/route/1009/Luyksgestel

*Het is goed mogelijk om zelf een route te maken of slechts delen van deze routes te fietsen.

Ruiteren en Mennen

De bossen rondom Nonsense met hun brede dreven lenen zich uitstekend voor ontspannen ritten met uw paard, al dan niet met aanspanning. Het is mogelijk om uw auto en trailer bij ons te stallen, Wanneer u uw route hier start. Ook voor de ruiters en menners onderweg bieden wij ruimte voor stalling, in een omheinde kraal en water voor uw dieren.

Nonsense is het start en eindpunt voor de, door Ruiteren & Mennen opgenomen themaroute, de z.g. “Grenzeloze Kempenroute” die u tevens kennis laat maken met de Belgische Kempen. Ook bij ons zijn de mogelijkheden grenzeloos. Zo kunt u ook meerdaagse arrangementen samenstellen met een overnachting op onze camping. Uw paard(en) kunt u dan gewoon stallen, hoewel wij hiertoe geen overdekte voorzieningen hebben.

Meer informatie over de “Grenzeloze Kempenroute” met een uitgebreide omschrijving vindt u op de website van Ruiteren en Mennen, via onderstaande link.

http://www.ruiterenenmennen.nl/C229-Grenzeloze-Kempen-route–Omgeving-Bergeijk-35-km.html